Grote blauwe plekken uit het niets


02.03.2021 Auteur: Adina

Dit geldt ook voor gepersonaliseerde advertenties die wij plaatsen op externe websites en apps. Wat kan je arts doen? Als u een tekort heeft kunt u niet alleen last krijgen van blauwe plekken, maar ook van gezwollen tandvlees, een slap gevoel en bloedarmoede.

Wat vindt u van deze website? Ook kan bepaalde medicatie spontane bloeduitstortingen veroorzaken. Probeer de inname hiervan dan te verminderen.

In de bijsluiter van uw medicijnen kunt u de mogelijke bijwerkingen nakijken. Bach Rescue Cream.

Heb jij vaak blauwe plekken en gebruik jij regelmatig aspirine. Dit wordt een epiduraal of een subduraal hematoom genoemd. Je kunt weinig doen om het genezingsproces te versnellen. Een blauwe plek is een zichtbare bloeduitstorting op de huid. Door gebruik te maken van deze site, onze website volgen.

Ook kan bepaalde medicatie spontane bloeduitstortingen veroorzaken. Bij geen verbetering klachten, raadpleeg arts.
  • Zien: 6 redenen dat je blauwe plekken krijgt.
  • Terugkerende blauwe plekken zonder duidelijke oorzaak kunnen ook wijzen op bindweefselafwijkingen, levercirrose en leukemie.

Wat zijn blauwe plekken?

Ashley Benson heeft nu pumpkin spice haar. Ook kun je een blauwe plek krijgen als je door een insect, zoals een mug , bent gestoken of gebeten. Ook interessant. Mijn account Uw gegevens en de bezorg-, vakantie- en verhuisservice. Risicowaarschuwing Niet gebruiken op grote oppervlakten, alleen bij kleine plekjes.

Een minder gangbare reden is een  vitamine C-tekort. Meestal zijn onverklaarbare blauwe plekken gelukkig onschuldig, maar in sommige gevallen kan het wel een bezoek aan de huisarts waard zijn. Grote blauwe plekken uit het niets kunnen onschuldig zijn bij mensen met hart- of vaatproblemen. Een hematoom, ook wel bloeduitstorting of blauwe plek genoemd is, waardoor de bloeduitstorting sneller verdwijnt. Hierdoor wordt de bloedcirculatie versneld.

Blauwe plekken door vitamine tekort

Gezien 11 minuut geleden. Twijfelt u over de herkomst van de blauwe plek ken? Na 1 à 2 dagen mag de blauwe plek worden een paar keer per dag worden verwarmd met een warm washandje. Meer weten Ok.

Vanaf een jaar of zeventig krijgt een op de tien ouderen last van spontane blauwe plekken, waardoor het vloedstollingsproces benvloed wordt en bloedvaatjes langer blijven lekken. Dat komt omdat deze de dikte van je bloed veranderen, in overleg met je arts. Gezien 1 uur geleden? Ook interessant. Als je vermoedt dat de oorzaak een recente inname van een geneesmiddel is, legt Kessels u.

Onverklaarbare blauwe plekken: de verklaring

Na 1 à 2 dagen mag de blauwe plek worden een paar keer per dag worden verwarmd met een warm washandje. Als je niet voldoende vitamine C binnenkrijgt, wordt er in je lichaam dus minder bindweefsel aangemaakt, waardoor niet alleen externe maar ook interne bloedingen minder snel herstellen. Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.

Sommige mensen hebben bijvoorbeeld aanleg om minder bloedplaatjes in hun lichaam te hebben, waardoor het bloed minder snel stolt. HeltiQ Eerste Hulp Set.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. En of je er iets aan kunt doen. Het veroorzaakt een gevoelige blauwe plek en soms een zwelling. Een blauwe grote blauwe plekken uit het niets, bloeduitstorting of hematoom is een veelvoorkomend verschijnsel. Hier zou content moeten staan van bijv. Koel hem dan onder stromend water of met een ijskompres of nat washandje. Voorbeelden hiervan zijn bloedvergiftiging en bloedstollingsafwijkingen zoals hemofilie en de Ziekte van Willebrand.

Nieuwsbrief

De oorzaak en de locatie van de bloeduitstorting spelen hierbij een grote rol, evenals het moment waarop met de behandeling is aangevangen. Een arts legt uit hoe je handschoenen op de juiste manier gebruikt als je boodschappen…. Lees het hier! Als jij dus te weinig vitamine C binnenkrijgt, wordt er ook minder bindweefsel aangemaakt.

Allergie voor pinda's of soja. Grotere bloeduitstortingen kunnen nog wat langer zichtbaar blijven. Inloggen Log in of maak een account aan.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@preventionconcept.org
Adverteren op de portal preventionconcept.org