Kind los achterop fiets


25.11.2020 Auteur: Valesca

Het allerbelangrijkste kenmerk is natuurlijk de veiligheid en dat is ook de reden dat er zeer strenge veiligheidsnormen zijn ontwikkeld. Ze fungeren dan als bagagedrager.

Zolang ze nog te klein zijn om zelf te fietsen, nemen we ze vaak mee op de fiets. Even gekopieerd uit het reglement verkeersregels en verkeerstekens: Artikel 61 Fietsers en bromfietsers mogen slechts kinderen beneden acht jaren vervoeren indien zij zijn gezeten op een doelmatige en veilige zitplaats met voldoende steun voor rug, handen en voeten.

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet? Een ruime schuur of garage is dan wel handig, want ze zijn óf breed, óf lang. Het fietszitje achterop begint te klein te worden of liever gezegd: dochterlief wordt te groot. Dat kan:. Wanneer je in een groep rijdt kun je niet je eigen tempo aanhouden, de achterste auto moet vaak te hard rijden om bij te blijven, verkeerslichten geven sowieso kans dat de groep uit elkaar valt en de voorste bestuurder moet de hele tijd in de gaten houden of iedereen er al is.

Met een stevige dubbele standaard heb je je handen vrij om het kind in het kinderzitje te zetten zonder bang te hoeven zijn dat de fiets omvalt. Passen op een gewone fiets maximaal twee kinderzitjes, het gewicht is leidend, met een bakfiets, kind los achterop fiets. In een babyautostoeltje dat met een speciale drager op de fiets bevestigd is.

En we zeggen het nog maar een keer. Plaats stevige jasbeschermers.

Volg de aanwijzingen op die bij de bakfiets horen.
  • In een achterzitje kunnen kinderen tot ze 22 kilo wegen.
  • Een bakfiets schreeuwt om een proefrit. Het is zelfs een van de belangrijkste oorzaken van letsel in het verkeer waarmee kinderen op de spoedeisende hulp belanden.

Voorkom beknelling: zorg voor spaakafscherming

Er zijn aardig wat mogelijkheden om je fiets nog geschikter te maken voor kindervervoer. Publicatiedatum: heden. Ga niet vlak voor de ingang of op een fietsstrook staan. Bakfiets Drie kinderen, boodschappen, de hond: een bakfiets weet er raad mee. Iemand bekend mee?

  • Lees verder.
  • In een achterzitje kunnen kinderen tot ze 22 kilo wegen.

Kinderen mee op de fiets: dat voel je! Een bakfiets bijvoorbeeld. Je herkent deze standaard aan het EN keurmerk. Laat u dus goed voorlichten en koop alleen goedgekeurde zitjes, kind los achterop fiets. Een junior zitje heeft een draaggewicht tot maar liefst 35 kilogram en is voorzien van een heupgordel zodat je kind niet kan gaan staan achterop de fiets.

Zorg voor een goede fiets

Ursus heeft een goeie: de Jumbo. Achterzitje Wanneer je kind te groot of te zwaar is geworden voor het voorzitje of wanneer de fiets gedeeld moet worden met een broertje of zusje, verplaatst het naar een achterzitje. Zorg dan voor een goede fiets. Voorzitje Fietszitjes voor voorop de fiets worden ook regelmatig mini zitjes genoemd.

Zwanger worden Helaas blijkt goedkoop vaak duur koop. Nieuwe verkeersborden. Nieuwere modellen hebben we nog niet getest, kind los achterop fiets. Het fietszitje achterop begint te klein te worden of liever gezegd: dochterlief wordt te groot. Fietsen met baby's: veilige alternatieven Je baby veilig meenemen op de fiets kan in een bakfiets of fietskar.

Baby op de fiets

Het zit toch een stuk comfortabeler en een beetje veiliger dan los achterop. Pas op, de voeten van kinderen die achterop zitten, bevinden zich op een gevaarlijke plek, vlak naast het draaiende wiel, zorg daarom voor goede spaakafscherming. Is knus, maar minder veilig dan in een zitje. Brengt u uw kind een keer met de auto naar school, zorg dan dat het ook veilig blijft voor andere kinderen. Maar ze past gewoon niet meer in een zitje!

Bakfiets Drie kinderen, er zijn ook tweepersoonszitjes die de bagagedrager vervangen, boodschappen? Fietsen met je kind is handig, goed voor het milieu en gezellig. Zorg voor een goede fiets Ben je van plan om je kind regelmatig op de fiets mee te nemen? Bakfietsen met twee wielen zijn wendbaar en daardoor makkelijker bestuurbaar. Kinderen moeten zelfstandig kunnen zitten kind los achterop fiets ze in een voor zitje gezet kunnen. Dat kan in bijvoorbeeld met een verlengde bagagedrager met daarop twee achter elkaar geplaatste fietszitjes of rugleuningen met voetensteunen.

Home Nieuws Alles over de fiets Accessoires Kinderkarren 8 vragen over kinderen meenemen op de fiets! Voorzitje Fietszitjes voor voorop de fiets worden ook regelmatig mini zitjes genoemd, kind los achterop fiets.

Dan weet je hoe het zal fietsen als er straks kinderen in de bak zitten. Laat u dus goed voorlichten en koop alleen goedgekeurde zitjes. Nadeel van een bakfiets is dat het niet het meest flexibele vervoermiddel is.

Bakfietsen met twee wielen zijn wendbaar en daardoor makkelijker bestuurbaar? Stuur naar e-mailadres Je naam Je e-mailadres Annuleren Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres. Zorg ook dat het zitje goed gemonteerd wordt.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@preventionconcept.org
Adverteren op de portal preventionconcept.org